Even voorstellen

Welkom op de website van mijn bedrijf.


Aller eerst: Wie ben ik?


Mijn naam is dus Timo Beckman geluidstechnicus van beroep. Na 3 jaar gestudeerd te hebben aan het Rotterdams Conservatorium besloot ik daar te stoppen omdat ik gaande weg steeds meer interesse kreeg in het technische gedeelte van live geluid en het uitversterken van bands.

In 1997 besloot ik om mijn eigen bedrijf te starten: Timo Beckman Geluidstechniek.  De eerste paar jaar heb ik voornamelijk de live techniek voor bandjes verzorgt en live opnames gemaakt tijdens de optredens van deze bands. 

Zo rond 2001 ben ik voor het eerst op tour gegaan met Hans Klok iets wat ik de volgende 5 jaar met veel plezier heb gedaan. Met Hans Klok heb ik over heel Europa een gedeelte van het Midden Oosten en China gewerkt en dus het e.e.a. aan ervaring op gedaan.

Tijdens het touren kwam ik er achter dat ik een “tool” nodig had om elke dag een constante kwaliteit te garanderen daar “live is hard on tour” geen fabeltje is maar keiharde realiteit en vermoeidheid ook zijn invloed heeft op je gehoor. 

Na wat zoeken ben ik tegen SIA-SMAART5 aangelopen en heb er 2 jaar met plezier mee gewerkt maar kwam er gaande weg achter dat een opleiding betreffende het doen van geluidsmetingen in mijn geval een “must” was daar ik toen der tijd alleen een conservatorium achtergrond had en geen technische achtergrond.

Na wederom wat rond speuren kwam ik op de seminars van Meyer Sound uit waar ik er een aantal van door lopen heb en ook in aanraking kwam met het SIM3 systeem wat ik uit eindelijk in 2007 aangeschaft heb. 

Het SIM3 systeem is nog steeds beschikbaar binnen mijn bedrijf maar is niet altijd even makkelijk in te zetten en dus heb ik in 2012 geļnvesteerd in een MAC met o.a. SMAART7 wat nu onder de vleugels van Rational Acoustics valt.

Rond 2010 ben ik een BLOG gestart waar technische informatie en ook veel metingen terug te vinden zijn. Door de reacties die ik hier op kreeg ontstond het idee om een cursus op te zetten betreffende het meten met “FFT analyzers” die voornamelijk praktijk gericht is en waar je leert de data die SMAART (of willekeurig welke analyzer die op FFT metingen werkt) te interpreteren en aan de hand van die data beslissingen te maken. 

Eind 2013 heeft Rational Acoustics mij het vertrouwen gegeven om de distributie van SMAART en de hardware producten op mij te nemen alsmede trainingen te organiseren en te geven.

Waarmee kan ik U van dienst zijn ?TimoBeckmanGeluid@hotmail.com © Timo Beckman Geluidstechniek 2013