Seminar : Systeem alignment en optimalisering.

Rond 2010 ben ik eenBLOGgestart waar technische informatie en ook veel metingen terug te vinden zijn. Door de reacties die ik hier op kreeg ontstond het idee om een cursus op te zetten betreffende het meten met “FFT analyzers” die voornamelijk praktijk gericht is en waar je leert de data die SMAART SIM3 (of willekeurig welke analyzer die op FFT metingen werkt) te interpreteren en aan de hand van die data beslissingen te maken.

Tijdens deze cursus word de theory behandeld en gelijk in getoetst in de praktijk m.b.v. in mijn geval SMAART7. Door middel van een audio distributie systeem bied ik iedere student 2 a 4 audio signalen aanzodat je live mee kunt doen met je eigen analyzer (referentie signaal, 1 a 2 microfoon signalen (op lijn niveau!) en een lijn signaal van uit een processor) zodat je live mee kunt doen met je eigen analyzer.

Wat heb je nodig voor het volgen van een cursus?

Voor het volgen van een cursus heb je een Lap-top en een geluidskaart (en eventueel een meet microfoon).

Via de site van Rational Acoustics is het mogelijk om een DEMO versie van SMAART7 of van SMAART7di te downloaden waar mee je i.i.g. de cursus kunt volgen en dus ook“live”mee doet met het meten. Voor het distribueren van de diverse audio signalen heb ik alle benodigdheden beschikbaar (maar misschien is het slim om een paar XLR kabels en verlopen naar jou geluidskaart mee te nemen“just in case”).

DOWNLOAD Smaart7/Smaart7di demo :

http://www.rationalacoustics.com/smaart/demo-smaart/download-smaart-demo/

http://www.rationalacoustics.com/smaart/demo-smaart/download-smaart-di-demo/

Let op de demo versie is een werkende SMAART7(di) installatie waar sommige settings verloren gaan bij het afsluiten/opnieuw opstarten van het programma.

Bij aanschaf van de software blijven alle settings bewaard na het invoeren van een lisentie code en registratie via de Rational Acoustics site.

Natuurlijk heb ik ook hard copies van de software beschikbaar incl. lisentie code.

WAT HEB IK NODIG OM EEN CURSUS TE GEVEN:

Een ruimte om de cursus te kunnen geven, een 32A rood aansluiting, beamer, voldoende ruimte voor deelnemers om hun laptop end. kwijt te kunnen en cursisten (jij dus).

Bij groepen tot +/- 6 deelnemers heb ik een led scherm beschikbaar maar bij grotere groepen is een beamer nodig.

Hoewel er voor metingen geen hoge geluidsniveaus nodig zijn wordt er zo af en toe wel even op een wat hoger geluidsniveau geluisterd daar dit nou eenmaal bij het vak hoort.

Wat zijn de kosten?


TimoBeckmanGeluid@hotmail.com Timo Beckman Geluidstechniek 2013